برق صنعتی

برق صنعتی یکی از حوزه‌های برق است که مفهوم گسترده‌ای را در بر می‌گیرد. اگر بخواهیم برق صنعتی را به صورت لغوی معنی کنیم به برقی گفته می‌شود که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین به علم و تخصصی که به کاربردهای برق در صنایع مختلف می‌پردازد نیز برق صنعتی گفته می‌شود. اما برق صنعتی حوزه‌های وسیع‌تری را نیز در برمی‌گیرد و تنها به فعالیت‌های صنعتی محدود نمی‌شود.

برق صنعتی چیست

همانطور که اشاره شد به برقی که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، برق صنعتی گفته می‌شوند. در تعریف برق صنعتی به زبان ساده می‌توان گفت که استفاده از جریان برق سه‌فاز به منظور راه‌اندازی و بهره‌برداری از دستگاه‌های و تجهیزات مختلف صنعتی است. در واقع برق صنعتی شامل همه چیز می‌شود از برق شهری گرفته تا تولید برق در محل، توزیع برق، یو پی اس و تامین برق شرکت‌ها و کارخانه‌ها، اتصال به زمین، حفاظت الکتریکی و هزاران مورد دیگر.

برق صنعتی، همچنین یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین گرایش‌های مربوط به برق و برقکاری است که از جمله مشاغل پردرآمد در این حوزه نیز به حساب می‌آید. افرادی که در این رشته تحصیل می‌کنند مهارت‌های مربوط به برقکاری صنعتی را می‌آموزند و آماده ورود به بازار کار در این حوزه می‌شوند. افرادی که در این رشته تحصیل کرده و فارغ‌التحصیل می‌شوند به دلیل پیشرفت‌های فناوری با حجم زیادی از تقاضای کار از سوی صنایع مختلف روبرو می‌شوند. برخلاف برقکاران معمولی که در منازل مسکونی، ساختمان‌های تجاری و… کار می‌کنند، برقکاران صنعتی در تاسیسات صنعتی مانند نیروگاه‌ها، کارخانه‌ها و شرایطی که مصرف کننده‌های پرمصرف و قوی هستند، کار می‌کنند.

تفاوت برق صنعتی و خانگی

 برق صنعتی به معنای برقی که در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد و برق خانگی تفاوت‌های بارزی با یکدیگر دارند. عمده‌ترین تفاوت‌های این دو نوع برق را می‌توان در دو حوزه تجهیزات مورد استفاده و سیم‌کشی خلاصه کرد. برق خانگی پیچیدگی کمتری دارد و البته خطرات آن نیز کمتر است، اما برق صنعتی اینگونه نیست. تعداد مصرف کننده‌ها در یک پروژه برق صنعتی بیشتر است، همچنین دستگاه‌ها معمولاً سه فاز هستند.